Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 30 dkg bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- fél liter tej
- egy csipet nyírfacukor (xilit) vagy Stevia (kinek mi van otthon, ki mit szeret jobban)
- egy csipet só
- kókuszolaj vagy kókuszzsír
- szénsavas ásványvíz vagy szóda
Tölteléknek:
- nyírfacukorral kikevert fahéj
- nyírfacukorral kikevert sovány kakaópor
- nyírfacukorral kikevert kókuszreszelék
- bármilyen gyümölcs apróra vágva (akár többféle is)
- diabetikus lekvár
Elkészítés:
Mint a "rendes" palacsintát, a szódavíz és a kókuszolaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd a hűtőbe tesszük 1-2 órára "pihenni". Ha letelt az idő, elővesszük a tésztát, hozzáadunk annyi szódavizet, amennyi szükséges, hogy jó lágy palacsintatésztát kapjunk.
A sütőbe beleteszünk egy kis kókuszolajat, majd ha felforrósodott, akkor elkezdhetjük sütni a palacsintát. A kókuszolajat természetesen időnként pótoljuk.
Ha kész, akkor ízlés szerint megtöltjük, és már ehetjük is :) !
Saját tapasztalat:
- Sütés közben eléggé elbizonytalanodtam, ugyanis a tönkölybúzaliszttől "furcsa" szaga lett a palacsintának, és attól féltem, hogy az íze rossz lesz. Szerencsére nem, bár ugye a liszt miatt nem lesz pontosan olyan íze, mint a "rendesnek", de ne aggódjunk, ez a változat is nagyon finom :) !
- Meglepődtem, hogy a Xilit mennyire édes, ugyanis eddig sose kóstoltam "magába", mindig beletettük valami süteménybe és megsütöttük. Most meglepődtem, amikor összekevertem a fahéjjal és a kakaóporral, hihetetlenül édes!
Jó étvágyat mindenkinek hozzá,
remélem hasznosnak találtátok ezt a kis receptet :)
Én is beszereztem magamnak xilitet, erre próbálok váltani a Süssináról. Nagyon sok jót olvastam már eddig is róla, de ez a bejegyzés végképp meggyőzött, hogy ha elfogy a bogyós édesítőszerem, onnantól kezdve csak xilitet használjak :)
VálaszTörlésDe jó ^^! Örülök :)
TörlésEgyébként mi olyankor szoktunk venni, amikor a Spar-os 20%-os kuponokat kapunk, akcióval elfogadható áron van :)