2014. március 16., vasárnap

Recepteskönyv - Hétvégi (szinte teljesen) egészséges nasi

Vasárnaponként szinte kötelező jelleggel van nálunk ebéd után valami kis édesség. Ez általában sütemény, nyáron pedig fagyi. Ma se süti, se fagyi nem volt, hanem hatva anyáékra az egészséges táplálkozással (igaz, ez már elkezdődött, ugyanis már anya is a kókuszolajjal süt, főz!), ma egy különleges nasit állítottunk össze.

Hozzávalók:
- banán
- málna
- 74%-os étcsoki
- cukrozatlan tejszínhab

Elkészítés:
A banánt daraboljuk vékony szeletekre, a málnát pedig szórjuk rá. Kicsit keverjük össze, majd egy külön tálba mikrózzunk meg néhány kocka magas kakaótartalmú étcsokit. Nem kell sokáig, kb. 1 percig, ha a fele megolvadt a csokinak, akkor az már tökéletes! Kevergessük az olvadt és még egész csokikat, szépen el fog olvadni az összes :) . Kicsi tejszínhabot tegyünk a gyümölcsökre (lehet tenni még rá diót, mogyorót, vagy más gyümiket is, de nálunk most csak ezek voltak itthon, narancson kívül, az meg nem illet volna bele a tálba :-/ ), majd a keverő kanalunk segítségével csepegtessünk rá némi étcsokit.

Pár percet várjunk, amíg az étcsoki megszilárdul (én jobban szeretem, amikor "roppan" a csoki ^^), és már ehetjük is ^^! Isten az illata, isteni az íze, és istenien is néz ki ^^!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése