2014. január 24., péntek

Alvást segítő jóga-pozíciók

Szeretitek a jógát :) ? Én igen ^^! Egyik volt barátom anyukája jógaoktató, ő ismertette és szerettette meg velem, és bár nagyon nem vagyok benne profi, néha nagyon jól esik kicsit jógázni :) ! Íme néhány jó kis jóga-gyakorlat, amik segítenek az elalvásban.


Alvást segítő módszerek: jóga pozíciók


A jóga köztudottan remek stresszoldó: ha volt már nehézsége az éjszakai elalvással, akkor naponta végzett jógagyakorlatokkal segíthet ezen.

Az EverydayMe most három könnyen kivitelezhető jóga pózt mutat be Önnek, amelyek segítségével testileg és szellemileg is ellazulhat lefekvés előtt.



Baddha Konasana
Ülő helyzetben érintse össze a talpait, majd kezeit helyezze a lábfejekre vagy a bokákra. Egyenes háttal hajoljon előre és közben lélegezzen be. Folytassa a belégzést ugyanebben a testtartásban és érezze, ahogyan oldódik a feszültség. Maradjon ebben a pózban kb. 2 percig.



A tű foka
Háttal a földön feküdve térdnél hajlítsa be a lábait és talpait helyezze a földre. Jobb térdét emelje a mellkasa felé, bal bokáját pedig helyezze a jobb térdére úgy, hogy közben a csípője ne emelkedjen el a földtől. Fogja meg a jobb combját és a jobb lábát vigye a mellkasa irányába.

Ebben a pozícióban lélegezzen ki úgy, hogy csípője mindvégig a földön marad. Tartsa meg ezt a testhelyzetet egészen addig, amíg enyhe feszítést nem érez. Végezze el a gyakorlatot a másik lábbal is.



Gyermeki póz
Helyezkedjen el térdülésben, majd térdeit nyissa szét annyira, hogy egy vonalba kerüljön a csípője vonalával. Lélegezzen mélyeket ki és be, miközben testével előre hajolva homlokát helyezze a földre, mellkasát pedig az ölébe.

Karjait emelje a feje fölé és nyújtózzon, majd hozza le őket a teste mellett és felfelé néző tenyérrel érintse meg a lábfejeit.

Lélegezzen továbbra is mélyen és 2 percig tartsa meg a pózt.


[Forrás]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése